Tinktura z reishi je pripravljena po receptu dekana Ivana Mozetiča, ki je znan po velikih uspehih zdravljenja pri ljudeh, ki niso imeli več upanja na ozdravitev. Tinktura je sestavljena iz izvlečkov medicinskih gobreishi, chaga,cordyceps, levja griva in trametes versicolor. Zdravilna kombinacija medicinskih gob zbrana v tinkturi Balthasar ima pomemben vpliv na imunski sistem, saj ga razstruplja, skrbi za kakovosten spanec, znižuje stres, v telo vnaša antioksidante, aktivira živčni sistem, spodbuja spomin, pomiri duha in regenerira telo. Čeprav so medicinske gobe dobro raziskane in jih ljudje veliko uporabljajo in jim zaupajo, jih naša uradna medicina žal še ne priznava.  Dober primer je reishi goba, ki zdravi raka,  v kar verjamejo mnogi ljudje, a zaradi zakonodaje in zdravstvenih inšpekcij, po medicinskih gobah posegajo naskrivaj.

tinktura z reishi

Goba reishi zdravilni učinki – spoznajte 5 najbolj pozitivnih učinkov uporabe

Reishi goba, Ganoderma lucidum, poznamo jo tudi pod imenom  svetlikava pološčenka ali reiši, v kitajski medicini spada med najbolj uporabljeno zelišče. Množično se uporabljajo reishi gobe v prahu, ki vsebujejo veliko bioloških aktivnih polisaharidov, ki pozitivno vplivajo na imunski sistem in delujejo protibakterijsko in protivirusno. Polisaharidi so tudi tista učinkovina, ki preventivno deluje pred nastankom tumorjev. Vsebujejo tudi mnoge vitamine, največ vitamina A in vitamine skupine B, folno kislino, minerale magnezij, železo, baker in druge. Zelo pomembne učinkovine v gobi reishi so nenasičene maščobne kisline, laktoni in kumarini. Tinktura z reishi je prav tako zelo priljubljena, saj se pri določenih obolenjih obnese bolje kot prah ali olje. Tinktura z reishi je izdelana iz izvlečka gobe v prahu in iz suhe gobe. Strokovnjaki za boljši učinek priporočajo jemanje kombinacijo obeh, tako tinkture reishi in reishi v prahu.

Goba reishi zdravilni učinki

 

  • Reishi goba ki zdravi raka

Na Kitajskem reishi gobo imenujejo tudi goba nesmrtnosti, saj so jo v davnih časih njihovi vladarji uživali v želji po daljšem življenju. V današnjem času, je poznana kot reishi goba, ki zdravi raka in je zelo cenjena v kitajski tradicionalni medicini.  Naš zdravstveni sistem je ne priznava kot zdravilo, a na Japonskem in Kitajskem jo že množično uporabljajo za podporno zdravljenje pri raku. V gobi reishi so polisaharidi, ki naj bi bili odgovorni za odmiranje rakavih celic, krepčilno pa delujejo na imunski sistem, ki je pri bolnikih z rakom pogosto popolnoma porušen. Vsekakor se v tej smeri odvijajo še mnoge raziskave, ki dajejo upanje za ozdravitev mnogim bolnikom z rakom.

Reishi goba ki zdravi raka

  • Tinktura z reishi za boljši imunski sistem

Preden zbolimo imamo pogosto porušen imunski sitem, lahko se nam pojavljajo  virusna obolenja ali glivične okužbe. Kadar smo pogosto prehlajeni, se nam pojavlja herpes na ustnicah ali ves čas kašljamo, je verjetno prizadet naš imunski sistem, ki se na vso moč trudi obdržati ravnovesje v organizmu. Pogosto v naglici in preobremenjenosti z delom, znake porušenega imunskega kar prezremo, pogosto je lahko to celo usodno. Zato je izrednega pomena, da poznamo svoje telo in znamo prepoznati znake porušenega imunskega sistema, prav tako pa ga moramo znati obvarovati. Največ bomo zase naredili, če bomo živeli v sozvočju z naravo, se redno gibali in zdravo prehranjevali. Preventivno lahko posežemo po prehranskih dopolnilih, ki bodo še dodatno okrepili naše telo.

Tinktura z reishi vsebuje zelo pomembne polisaharide in beta glukane, ki dokazano krepijo imunski sistem. Tinkturo Balthazar, ki vsebuje še mnoge druge medicinske gobe, lahko jemljemo ob lažjih zdravstvenih težavah, najbolje pa je, da jo jemljemo preventivno in s tem preprečimo oslabitev imunskega sistema.

Tinktura z reishi za boljši imunski sistem

  • Goba reishi zdravilni učinki – močan antioksidant

Goba reishi je močan antioksidant, za kar so odgovorni mnogi vitamini, folna kislina in minerali. Med minerali je najbolj pomemben germanij, ki je močan antioksidant. Antioksidanti so posebej pomembni pri ljudeh, ki se borijo z rakavimi obolenji, zato je goba reishi pravilna izbira za njih. Rakave celice ne morejo presnavljati kisika, zato se najlažje razvijajo v okolju, kjer kisika ni. Germanij, ki se nahaja v svetlikavi pološčenki, je najmočnejši naravni antioksidant, ki močno poveča porabo kisika v celicah in s tem preprečuje in lajša mnoga obolenja.

  • Medicinska goba reishi znižuje krvni tlak

Visok krvni tlak je težava, ki pesti mnoge ljudi. Vse več posameznikov mora redno jemati zdravila za zniževanje visokega krvnega pritiska, kar bi pogosto lahko preprečili z zdravim načinom življenja in s preventivnimi ukrepi. Mogoče ni splošno znano, da se krvni tlak ves čas spreminja, v vsakdanjem življenju lahko sistolični krvni tlak niha za 50 ali 70 mm Hg. Visok krvni tlak je posledica mnogih dejavnikov, pogosto ga sproži bolečina, telesni napori, kajenje, kava in obilni obrok. Kadar se poviša v takšnih okoliščinah, ni nevarno, kadar pa krvni tlak redno presega 140/80, pa ga je potrebno zdraviti, da preprečimo bolezni srca in ožilja. A seveda je tudi pri visokem krvnem tlaku bolje preprečevati, kot pa zdraviti. Medicinska goba reishi je učinkovita preventiva pred visokim krvnim pritiskom, predvsem zaradi vsebnosti polisaharidov in ganoderične kisline.

 

  • Tinktura z reishi uravnava holesterol

Tinktura z reishi s svojim delovanjem zmanjšuje škodljiv holesterol v krvi. Goba reishi vsebuje veliko triterpenov, kot so ganolucinska, luciderminska in ganoderminska kislina, ki s svojim delovanjem učinkovito uravnavajo škodljivi in koristni holesterol v krvi. Triterpeni se v gobi reishi nahajajo v klobuku, sporah in v miceliju, v raziskavah so jih izolirali več kot sto. Vsekakor je goba dobro raziskana, prav tako viri ne poročajo o morebitnih stranskih učinkih.

Previdno pri jemanju tinkture z reishi

Strokovnjaki jemanje medicinske gobe reishi v vseh oblikah odsvetujejo bolnikom, ki so preživeli transplantacijo in posameznikom, ki jemljejo zdravila za preprečevanje strjevanja krvi. Diabetiki se naj pred jemanjem posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom. Če se odločite za redno jemanje tinkture reishi, sočasno jemljite tudi vitamin C, saj se bodo polisaharidi lažje absorbirali.