Rižota s korenčkom

Rižota s korenčkom
Avtor:
Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:4
Opis postopka:Na ekstra deviškem oljčnem olju nekoliko popražimo čebulo, dodamo na kolobarje narezano korenje ter prilijemo malo vode. Kuhamo približno 5 minut nato solimo in začinimo z Bio kurkumo, poprom in naravno vegeto. Premešamo. H korenju stresemo riž in ga ob stalnem mešanju posteklenimo. Prilijemo vrelo vodo in kuhamo približno 15 minut. Pazimo, da je v posodi vedno dovolj tekočine. Malo pred koncem kuhanja dodamo še sesekljan peteršilj in strt česen. Ko je riž kuhan, odstavimo posodo ter k njemu primešamo Bio konopljine proteine. Serviramo na krožnike in ponudimo s svežo sezonsko zelenjavo.
Sestavine:
  • 350g rjavega riža
  • 6 večjih korenjev
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • Himalajska kristalna sol
  • 2 žlički vegete natur
  • Bio kurkuma v prahu
  • poper
  • svež peteršilj
  • 3 žličke Bio konopljinih proteinov
4 5 34