Pšenična trava in zeleno bogastvo klorofila

"Kadar je prehrana napačna, zdravila ne pomagajo. Kadar je prehrana prava, zdravil ne potrebujemo."

Pšenična trava in zeleno bogastvo klorofila

To je ena od kitajskih modrosti, katere nauk vse bolj sprejemamo tudi pri nas, zato skušamo živeti zdravo in se odločamo, da bodo naš jedilnik dopolnjevala superživila. Tradicionalna kitajska medicina pravi, da bi morali zlasti v spomladanskem času nanj umestiti tudi alge in trave, ki imajo sposobnost čiščenja. Razstrupljanje telesa in čiščenje jeter sta lahko tako povsem enostavna.

Zakaj potrebujemo klorofil?
Klorofil, ki daje rastlinam značilno zeleno barvo, potrebujemo tudi ljudje. Hrana rastlinskega izvora, ki smo jo vajeni uživati s sklopu rednih obrokov, ga pogosto ne vsebuje dovolj, prav tako pa je ne zaužijemo dovolj. Med tistimi živili, ki so s klorofilom bogata, so špinača, peteršilj, por, sladek grah v stroku in kitajsko zelje – in teh gotovo nimamo na krožniku vsak dan. V času detoksikacije se zato velja odločiti za uživanje alg ali trav, ki so polne klorofila.

 

 

Vas pšenična trava mika zaradi čiščenja krvi in jeter, vendar želite vedeti več o tem, kako klorofil vpliva na vaše telo? Naštejmo učinke, ki vsekakor niso zanemarljivi:

Pšenična trava vzgoja- Izboljšuje imunski sistem.
- Pomaga izboljšati prebavo.
- Pomaga upočasniti staranje.
- Pomaga pri prehladu, zlasti vnetju nosne sluznice in sinusov.
- Preprečuje nastanek ledvičnih kamnov.
- Pomaga pri zdravljenju artritisa.
- Deluje protibakterijsko.
- Vsebuje antioksidante.
- Pomaga pri celjenju ran in opeklin.
- Pomaga pri tvorjenju rdečih krvnih celic.
- Pomaga odpraviti utrujenost in nespečnost.
- Pomaga pri gradnji močnih kosti.
- Pomaga preprečevati nekatere vrste raka, na primer na črevesju.
- Pomaga odpravljati težave z dlesnimi.
- Odpravlja zakisanost telesa.

 

 Zakaj pšenična trava?

Poglejte si video posnetek ki razlaga zdravilne lastnosti pšenične trave

Kadar je čas za detox, torej vsekakor velja poskrbeti, da se ga lotimo na naraven način, s pomočjo alg in trav, med katerimi sta izjemno učinkoviti tako ječmenova kot pšenična trava. Pšenična trava pomaga pri razstrupljanju, je bogata s pomembnimi encimi, deluje protivnetno, preprečuje neprijetne telesne vonjave, čisti kožo, jetra in kri ter vsebuje zelo veliko beljakovin. Ker nam pomaga, da telo napolnimo s kisikom, se hkrati napolnimo z veliko življenjske energije, ki jo je prav v času pomladi potrebno ponovno predramiti.