Prosena kaša s konopljinimi proteini

Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:4
Opis postopka:Proseno kašo stresemo v drobno cedilo ter jo operemo pod tekočo vodo. Pristavimo lonec z vodo, v katero smo dali ščep himalajske kristalne soli. Ko voda zavre vanjo stresemo proso ter ga na zmernem ognju kuhamo približno 10 minut. Nato ga odcedimo, dodamo 2 žlici Bio kokosovega olja ter približno 1dcl Bio riževega napitka. Dobro premešamo in počakamo, da se proso nekoliko ohladi. Medtem stresemo arašide v multipraktik in jih drobno sesekljamo. Jajci damo v posodico ter ju razžvrkljamo. K ohlajeni proseni kaši stresemo sesekljane arašide, dodamo 3 žličke bio konopljinih proteinov in dobro premešamo. Na koncu vmešamo še jajci in mešamo, da dobimo enakomerno zmes. Če je mešanica presuha prilijemo še nekoliko Bio riževega napitka. Kašo stresemo v manjši pekač ter pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinj približno 20 do 25 minut.
Sestavine:
- 200g Bio prosene kaše
- 1 ščepec himalajske kristalne soli
- 2 žlici Bio Kokosovega olja
- 1dcl Bio riževega napitka
- 150g nesoljenih arašidov
- 3 žličke Bio konopljinih proteinov
- 2 Bio jajci