Polenta v pečici

Polenta v pečici
Avtor:
Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:4
Opis postopka:V lonec natočimo približno 750ml vode, ji dodamo himalajsko kristalno sol in zavremo. Dodamo 2 žlici bio kokosovega olja in postopoma med mešanjem vanjo vsujemo koruzni zdrob. Neprestano mešamo, da ne nastanejo grudice. Znižamo temperaturo in kuhamo nekaj minut. Med kuhanjem večkrat pomešamo. Lonec odstavimo in polento vlijemo v manjši pekač, ki smo ga premazali z bio kokosovim oljem. Na polento naribamo korenje in obložimo z narezano mozarelo. V posebni posodici razžvrkljamo jajca, dodamo ščep himalajske kristalne soli, peteršilj, poper in žličko bio kurkume v prahu. Dobro premešamo in jajčno mešanico prelijemo po polenti. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo na 180 stopinj približno 20 do 25 minut. Ponudimo kot samostojno jed.
Sestavine:
  • 250gr koruznega zdroba
  • 2 korenja
  • Bio kokosovo olje
  • 3 čž Pšenične trave
  • 1 mozarela
  • himalajska kristalna sol
  • poper
  • peteršilj
  • bio kurkuma vprahu
5 5 47