Pirina rižota

Pirina rižota
Avtor:
Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:2
Opis postopka:Piro stresemo v vrelo vodo in kuhamo cca 25 minut. Nato jo odcedimo. Fižolete operemo, zrežemo na manjše koščke ter skuhamo do mehkega. Na Bio kokosovem olju pražimo sesekljan česen. Ko zadiši dodamo Bio paradižnikovo mezgo, na manjše koščke narezane fileje sardona ter kuhan stročji fižol. Premešamo, solimo in dodamo Bio Kurkumo, malo popra, peteršilja in 1/2 žličke Schisandre. Prilijemo še 1/2 kozarca vode, ponovno premešamo in k omaki stresemo piro. Dobro premešamo, kuhamo še 3 minutke in odstavimo. Serviramo na krožnike, po želji potresemo s parmezanom in ponudimo s sezonsko solato.
Sestavine:
  • 2 skodelici Bio pire
  • 2 žlici bio kokosovega olja
  • 5 strokov česna
  • 30 dag stročjega fižola
  • 5 filejev sardonov (vloženih)
  • Himalajska kristalna sol
  • žlička Bio kurkume v prahu
  • Poper
  • Peteršilj
  • 6 žlic Bio paradižnikove mezge
  • 1/2 žličke Schisandre
4 5 25