MSM oziroma metilsulfonilmetan pogosto imenujemo tudi MSM 10 razlogov zakaj ga uživatimineral lepote, zato je marsikdo mnenja, da je njegov najpomembnejši učinek prav lepota. S tem ni seveda nič narobe – če ga želite uživati zato, ker boste imeli z njim lepšo kožo, lase in nohte, ga vsekakor uživajte, saj boste mimogrede in morda tudi nevede poskrbeli še za cel kup drugih zdravih učinkov, ki jih ima na telo.

Kadar se naše zavestne odločitve za lepoto in zdravje skladajo s tistimi, ki so nezavedne, ni nobenih težav.

Te nas na srečo doletijo le takrat,kadar si med seboj nasprotujejo – a dokler ostajamo pri naravnih prehranskih dopolnilih in živilih, lahko pričakujemo le dobro.

 

 

 

 

Kateri so pozitivni učinki msm-ja, si lahko ogledte v tem videoposnetku:

MSM izdelki po ugodnih cenah

 

Kateri so pozitivni učinki msm?

1. Msm je naraven žveplov mineral, v katerem je okoli tretjina žvepla. To je esencialno za več kot 150 spojin v našem telesu in s tem nujno za njegovo splošno zdravje. Ker količina žvepla v telesu z leti upada in ker ga ne moremo zaužiti dovolj z običajno prehrano, se priporoča msm prah.

2. Žveplo je pomembno za vzdrževanje tlaka znotraj in zunaj celice,  Kateri so pozitivni učinki msm? kar pomeni, da skrbi za njeno stabilnost, celica pa se zaradi tega lažje razstrupi in izloči mlečno kislino ter vse druge odpadne produkte. S tem, ko sprosti odpadne snovi, lahko vase ponovno sprejme bistvena hranila.
3. Msm pomaga telesu pri raztapljanju kalcijevega fosfata, ki je odgovoren za mnogo degenerativnih bolezni, na primer bolezni ledvic.
4. Mineral lepote vpliva tudi na naš skeletni sistem oziroma bolj natančno na sklepe, ter na mišični sistem. Skrbi, da ne prihaja do osteoartritisa ter bolečin in krčev v mišicah. Prav zaradi tega se zanj pogosto odločajo športniki.
5. Msm imenujemo mineral lepote, ker skrbi za sintezo kolagena in keratina, vendar moramo za boljši učinek hkrati uživati tudi dovolj vitamina C. Tako spodbudimo rast in nastajanje novih las, novih kožnih celic, nohtov, se izognemo pretiranemu nastanku gub, odpravimo akne ter poskrbimo za dobro obnovo kože po sončnih opeklinah ter poškodbah.
6. Msm vpliva na širjenje žil in tako pripomore, da so organi in tkiva bolje prekrvavljeni, s tem pa tudi bolje preskrbljeni s kisikom in hranili. Širjenje žil je pozitivno tudi pri žilnih obolenjih, prav tako pa kaže rezultate pri težavah s senenim nahodom in astmo.
7. Ste pristaš vsakoletnega razstrupljanja, ali pa se zanj morda odločite celo pogosteje? Msm pomaga uravnavati primerno pH ravnotežje med kislim in alkalnim, jetrom pa pomaga izločati žolč.
8. Žveplo je pomemben element za tvorjenje inzulina, zato se za uživanje msm pogosto odločijo tudi bolniki s sladkorno boleznijo tipa II.
9. Msm deluje protivnetno na celični ravni in celice spodbuja k uravnoteženemu delovanju, pri katerem pride do primerne izmenjave hranilnih in odpadnih snovi, zato dolgoročno tudi zelo prispeva k primerni telesni teži.
10. Msm preko krvnega obtoka doseže tudi možgane in dokazano vpliva na koncentracijo ter pozornost, prav tako pa pomaga pri kroničnih glavobolih in migrenah.

Widget Products List

-20%

Paket Čudežna kombinacija

Paket Čudežna kombinacija

Redna cena: 22,16 €

Special Price 17,73 €

Paket Čudežna kombinacija sestavljata BIO Ashwagandha v prahu 125g in MSM v prahu 200g. Paket je zelo...

Podrobnosti

Ni na zalogi

-20%

Paket Neomejena energija

Paket Neomejena energija

Redna cena: 21,66 €

Special Price 17,33 €

Paket Neomejena energija sestavljata BIO Guarana prah 125g + MSM prah 200g. Paket je zelo primeren za smoot...

Podrobnosti

Ni na zalogi

-33%

MSM mineral lepote plačaš 2 dobiš 3

MSM mineral lepote Plačaš 2 dobiš 3 - 2+1 gratis

Redna cena: 24,48 €

Special Price 16,32 €

MSM mineral lepote v prahu (methyl sulphonyl methane) je organska oblika žvepla.

...
Podrobnosti
3 × MSM v prahu 600g MSM Akcija - 50%

MSM prah 3 × 200g MSM Akcija - 50%

24,48 €

MSM prah (methyl sulphonyl methane) ali "mineral lepote" je organska...

Podrobnosti
MSM v prahu (methyl sulphonyl methane) 200g

MSM v prahu 200g

8,16 €

MSM v prahu (methyl sulphonyl methane) ali "mineral lepote" je organ...

Podrobnosti

-17%

Paket Dragoceno presenečenje

Paket Dragoceno presenečenje

Redna cena: 15,34 €

Special Price 12,73 €

Paket Dragoceno presenečenje sestavljata MSM v prahu 200g in BIO Maca v prahu 125g.

Podrobnosti

Ni na zalogi

Novo

-27%

MSM v prahu (methyl sulphonyl methane) 500g

MSM v prahu (methyl sulphonyl methane) 500g

Redna cena: 20,00 €

Special Price 14,60 €

MSM v prahu (methyl sulphonyl methane) ali "mineral lepote" je organ...

Podrobnosti

Ni na zalogi