Mlečni zdrob s suhim sadjem

Mlečni zdrob s suhim sadjem
Avtor:
Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:4
Opis postopka:V loncu zavremo mleko kateremu smo dodali Bio kakavovo maslo, rozine, narezane jabolčne krhlje in sesekljane lešnike. Ko mleko zavre temperaturo znižamo in med stalnim mešanjem vanj vsujemo pšenični zdrob. Z ročno metlico dobro mešamo, da se zdrob ne sprime v kepice. Kuhamo približno 5 minut, da se zdrob primerno zgosti. Malo pred koncem kuhanja dodamo Bio vanilijo in premešamo. Kuhan mlečni zdrob serviramo v skledice, potresemo z Bio kakavovimi zrni in postrežemo. Po želji lahko dodamo tudi žličko Bio kakava.
Sestavine:
  • 8 dcl nehomogeniziranega mleka
  • 90 g pšeničnega zdroba
  • pest nežveplanih rozin
  • pest lešnikov
  • pest suhih jabolčnih krhljev
  • 1/2 žličke Bio Vanilije
  • Bio Kakavovo maslo
  • Bio kakavova zrna
4 5 37