Po superživilih običajno posegamo zato, ker vplivajo na en ali drug telesni organ, med njimi pa se najde tudi nekaj takšnih, pri katerih so učinki precej bolj pestri. Ne skrbijo za boljše počutje, za dvig energije, za detox, za zdravje tega ali onega organa, temveč se predstavljajo kot rešitev, ki deluje holistično.

Skrb za celotno telo, Maca korenina in maca v prahu pri kateri običajno najprej pomislimo na tradicionalno kitajsko medicino ali ayurvedo, poznajo tudi ljudstva drugod po svetu. Rastlino maca, ki je na voljo kot maca prah ali maca tablete, so zahodu predstavili stari prebivalci Andov. Na področju Peruja si z njo zagotavljajo zdravje in dolgoživost – in že nekaj let velja za pravi hit tudi pri nas.

 

Katere so njene prednosti in kakšni zdravilni učinki?

  1. Maca vpliva na več energije, izboljša moč in vzdržljivost. Poživi celotno telo, vendar na prijeten način, brez kofeina. Počutimo se nahranjene in močne, z njo smo brez težav kos vsakdanjim izzivom in tudi večjim naporom. Prav zaradi tega je maca priljubljena pri športnikih.
  2. Maca skrbi za dobro in uravnoteženo delovanje žlez. Hormoni so pogost razlog, da smo brezvoljni, utrujeni, da nam manjka življenjske energije. Namesto, da bi se odločili za hormonsko terapijo, lahko uživamo maco, ki na naraven način poskrbi, da telo najde ravnovesje. Z njo se uredi delovanje žlez, zato je pogosto v uporabi pri ženskah v obdobju menopavze in po njej. Prav tako je maca tudi afrodiziak, ki vpliva na spolno slo in zdravje reproduktivnih organov pri moških in ženskah.
  3. Maca navdušuje s svojo hranilno vrednostjo. Vsebuje kar Maca korenina sedem od devetih esencialnih aminokislin ter poleg tega še enajst ne esencialnih. Preskrba z njimi poskrbi za beljakovinsko hranjenje telesa, s tem pa se izboljšata imunski sistem ter moč mišic. Prav zaradi tega o njej piše marsikateri športni forum, kjer si izkušnje izmenjujejo tudi vrhunski športniki.
  4. Maca deluje proti stresu in proti anksioznosti. Vsebuje adaptogene, ki telesu pomagajo, da se spopada s stresom ter zagotavlja homeostazo. Maca je superživilo tudi zato, ker jo za razliko od zdravil za vsakdanje stresne težave ne spremljajo nezdravi stranski učinki.
  5. Pri maci uporabljamo podzemni koren, zato je za marsikoga presenetljivo, da je v sorodu ne le z redkvijo, temveč tudi s cvetačo in brokolijem. Gre za živila, ki se raziskujejo v povezavi z obrambo pred rakavimi boleznimi. Tudi maca je bogata z antioksidanti, ki skrbijo za obrambo pred prostimi radikali in s tem pred škodljivimi vplivi oksidacije v celicah.

 

Bi se radi dolgoročno napolnili z energijo in vzdržljivostjo, hkrati pa poskrbeli za svoje zdravje? Potem naj bo maca reden dodatek k vaši prehrani!

Oglejte is video posnetek o zdravilnih lastnostih Mace:

Izdelki z Maco v prahu

Maca v prahu (Maka) iz ekološke pridelave

Maca v prahu (Maka) iz ekološke pridelave 125g

7,18 €

Maca v prahu (Maka, Lepidium Meyenii) je korenina, ki raste tudi preko 4000 metrov vi...

Podrobnosti

-20%

Paket Dragoceno presenečenje

Paket Dragoceno presenečenje

Redna cena: 15,34 €

Special Price 12,27 €

Paket Dragoceno presenečenje sestavljata MSM v prahu 200g in BIO Maca v prahu 125g.

Podrobnosti
Novo

-25%

Nine Sun Dimensions (Devet Dimenzij Sonca) 100 g

Nine Sun Dimensions (Devet Dimenzij Sonca) 100 g

Redna cena: 36,50 €

Special Price 27,38 €

Ayurvedska zelišča za popoln pristop k prenovi telesa, uma in duha.

Podrobnosti

Ni na zalogi

Novo

-15%

Nine Sun Dimensions (Devet Dimenzij Sonca) 210 g

Nine Sun Dimensions (Devet Dimenzij Sonca) 210 g

Redna cena: 67,00 €

Special Price 56,95 €

Popoln ayurvedski izdelek za odlično počutje.

Podrobnosti

Ni na zalogi

Novo

-16%

Fifth Dimension (Peta Dimenzija) – 210 g

Fifth Dimension (Peta Dimenzija) – 210 g

Redna cena: 63,00 €

Special Price 52,92 €

Ayurvedski zeliščni pripravek za odlično počutje, ki nahrani telo, umirja um ter osvobodi duha.

Podrobnosti

Ni na zalogi

Novo

-25%

Fifth Dimension (Peta Dimenzija) – 100 g

Fifth Dimension (Peta Dimenzija) – 100 g

Redna cena: 34,50 €

Special Price 25,97 €

Ayurvedski pristop k zdravju telesa in duha - Fifth Dimension ali Peta Dimenzija.

Podrobnosti

Ni na zalogi