Kuskus z zelenjavo

Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:4
Opis postopka:Kuskus prelijemo z 1,5 kratno količino vrele vode in pustimo nabrekati približno 8 do 10 minut. Medtem časom pripravimo zelenjavno omako. V ponvi segrejemo bio kokosovo olje in na njem pražimo čebulo. Ko porumeni dodamo na trakce narezano papriko in pražimo približno 3 minute. Koruzo stresemo v cedilo, jo splahnemo pod tekočo vodo in stresemo v ponev. Znižamo temperaturo. Medtem ko se zelenjava praži, pod tekočo vodo splahnemo vložene fileje sardona ter jih narežemo na manjše koščke. Tuni odstranimo tekočino. K zelenjavi stresemo narezane sardone in tuno ter dobro premešamo. Zalijemo z belim vinom in kuhamo še 5 minut. K zelenjavni omaki stresemo kuskus. Dodamo ščep himalajske kristalne soli, poper, baziliko ter 2 čajni žlički bio kurkume v prahu. Premešamo. Na koncu h kuskusu vmešamo še strt česen, kuhamo še približno 5 minut in odstavimo. Serviramo na krožnike in ponudimo kot samostojno jed h kateri se prileže skledica sezonske solate.
Sestavine:
- 200g bio kuskusa
- 2 žlici bio kokosovega olja
- ščep himalajske kristalne soli
- 6 filejev sardonov v oljčnem olju
- 160 g tune v naravnem soku
- 1 čebula
- 1 paprika
- 1 konzerva koruze
- 3 stroki česna
- 1dcl belega vina
- poper, bazilika
- 2 čž bio kurkume v prahu