Kakavov muffin

Kakavov muffin
Avtor:
Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:2
Opis postopka:V eni skledi zmešamo suhe sestavine in sicer Bio pirino moko, Bio sladkor kokosove palme, bio pecilni prašek in Bio himalajsko kristalno sol.V drugi skledi stepemo jajce. Nehomogenizirano mleko pristavimo in nekoliko segrejemo. Vanj damo maslo ter Bio kakavovo maslo ter počakamo, da se stopita. Nato mlečno mešanico prilijemo k stepenemu jajcu in premešamo. Mokre sestavine rahlo vmešamo v suhe sestavine. Dodamo Bio kakav v prahu in dobro premešamo, da dobimo enakomerno kakavovo maso. Pripravljeno maso vlijemo v pekač za muffine. Povrhu posujemo z Bio kakavovimi zrni ter pekač postavimo v pečico. Pečemo na 190 stopinj približno 20 minut.
Sestavine:
  • 30g masla
  • 10g Bio kakavovega masla
  • 12g Bio Sladkorja kokosove palme
  • 22 dag Bio pirine moke
  • 2čž bio pecilnega praška (vinski kamen)
  • 1/4 čž Bio Himalajske kristalne soli
  • 1 jajce
  • 2dcl nehomogeniziranega mleka
  • 10 čž Bio kakava
  • Bio Kakavova zrna
4 5 47