Brokolijeva juha

Brokolijeva juha
Avtor:
Čas priprave:
Čas kuhanja:
Skupni čas:
Št. Porcij:4
Opis postopka:Pripravimo zelenjavo. Brokoli temeljito operemo pod vodo ter ločimo njegovo »krošnjo« od glavnega stebla. Korenje olupimo, operemo in narežemo na tanjše kolobarje. Peteršilj operemo pod tekočo vodo, osmukamo liste ter jih osušimo. V primerno veliki posodi zavremo vodo. Tik predenj vanjo stresemo brokoli, korenje in česen jo solimo. Zelenjavo kuhamo v pokriti posodi približno 5 do 10 minut nato jo odcedimo. Vodo v kateri se je zelenjava kuhala ohranimo saj jo bomo kasneje potrebovali. Odcejeno zelenjavo naložimo v električni mešalnik, prilijemo vodo v kateri se je zelenjava kuhala, dodamo peteršilj in žličko ječmenove trave. Vključimo mešalnik in do gladkega zmiksamo zelenjavo. Po potrebi dolijemo še nekoliko vode. Juho prelijemo v krožnike in serviramo. Zraven lahko ponudimo kos kozjega sira, mlete orehe, kislo smetano ali parmezan.
Sestavine:
  • 500g brokolija
  • 2 korenčka
  • 3 stroke česna
  • 2 vejici peteršilja
  • Himalajska kristalna sol
  • 1čž ječmenove trave
  • Dodatki po želji: kozji sir, mleti orehi, kisla smetana
4 5 63